diumenge, 24 de gener de 2016

Segon tram de la Caminada: de Sant Cugat a Terrassa

Seguint amb les feines de preparació de la I Caminada a Montserrat, aquest passat divendres vam preparar el segon tram de la Caminada, el que anava de l'estació dels Ferrocarrils de Volpelleres (a Sant Cugat) fins a Terrassa. 

Sortint de Sant Cugat passem a tocar de les instal·lacions del Centre d'Alt Rendiment i tot seguit ens enfilem per una àmplia avinguda que ens serveix per salvar l'AP-7 i que ens porta just a les portes dels estudis de RTVE a Sant Cugat.

Estudis de RTVE a Sant Cugat

Després de creuar aquesta zona empresarial deixem l'asfalt i recuperem els camins de terra que havíem abandonat en entrar a Sant Cugat. És un camí amb un cert desnivell on el dia de la Caminada ens anirà molt bé el sopar que haurem acabat de fer a Sant Cugat.
Aquí ens trobem amb una zona boscosa on se'ns posa de manifest els efectes de la manca de pluja que vivim des de fa mesos. Ens trobem amb un bosc molt sec on caldrà anar amb molt de compte i evitar imprudències. Llençar-hi qualsevol residu o fumar en un entorn com el que ens trobem pot suposar massa riscos.
Els efectes de la manca de pluja són força evidents
Seguint aquesta pista arribem al quilòmetre 20 on se'ns presenta el pas de la carretera C-1413a a l'alçada de la urbanització Can Barata, per continuar el GR fins al nucli de Les Fonts on el dia de la Caminada es trobaran els grups sortits de l'escola amb els que comencen aquí la caminada. Una de les curiositats que ens vam trobar en entrar a Les Fonts va ser l'anomenat Castell de Les Fonts, un edifici eclèctic amb pinta de fortalesa medieval amb elements del modernisme i perquè no dir-ho, un toc "kitsch" que el fa especial.
Castell de Les Fonts, edifici inacabat i que es va començar a construir als anys 60 del segle XX
Camp de futbol de Les Fonts. Autèntic futbol "vintage"
Des de Les Fonts seguim en paral·lel a la riera del Palau fins arribar a Terrassa per la seva part sud on, tot seguint la Ronda de Ponent, creuarem la cocapital del Vallès Occidental per dirigir-nos cap a Vacarisses. Però hem sumat 15 quilòmetres més, així que això ho deixarem per la propera etapa.

Aquí us deixem el track de la Caminada en la seva primera meitat, des de l'Escola Valldaura fins a Terrassa per si el voleu consultar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada