diumenge, 17 d’abril del 2016

Darrer tram de la Caminada: De Monistrol a Montserrat

Avui diumenge la Comissió Organitzadora de la Caminada a Montserrat s'ha llevat ben d'hora ben d'hora per fer la darrera part de la caminada i veure quin dels diversos itineraris possibles s'adapta millor a les característiques de la Caminada. Un tram de només 4'5 quilòmetres que la gran majoria dels participants encararan amb 48 quilòmetres a les cames. Aquí serà on els participants que comencen a Monistrol hauran d'empènyer amb les seves energies renovades als que portin tota la nit caminant. Al poc de sortir de Monistrol i després de superar un tros més complicat, agafem el tram compartit pels GR-96 i el GR-5, una pista força ampla i sense gaire desnivell que serà agraïda per aquells que portin caminant des de l'escola i que servirà de bon escalfament pels nouvinguts. Al cap d'un quilòmetre trobem una bifurcació que ens fa plantejar quin camí seguir; per bé que el camí de la dreta (Drecera dels Tres Quarts) és cinc minuts més curt, ens mantenim als indicadors del GR-5 que ens ofereix una pista més còmoda. 

Vistes de Monistrol des del GR-5
Aquest GR-5 ens porta fins al peu d'una escala de pedra marcada al bell mig d'aquest tram final de la Caminada. És un tram estret amb unes escales irregulars en un tram de poc més d'un quilòmetre, sense cap dubte el darrer obstacle abans d'arribar a l'Abadia de Montserrat. Per sort és un tram boscós on l'ombra serà un dels nostres grans aliats.


Després de superar aquest tram arribem al darrer quilòmetre, un simple tràmit que cal complir per arribar al nostre objectiu. Caldrà superar 835 esgraons (si la nostra comptadora no ha errat) i finalment arribarem a l'esplanada de l'Abadia, on aquell dissabte al matí ens esperarà un més que merescut refrigeri abans de posar punt i final a aquesta I Caminada a Montserrat.
52 quilòmetres després de sortir...Montserrat!!!

Recordeu que un cop a dalt farem una petita ofrena a la placa dedicada a Maria Anna Mogas en record de la seva visita a Montserrat i a la seva beatificació.
Placa dedicada a la fundadora de les Franciscanes Missioneres de la Mare del Diví Pastor
I fins aquí les nostres cròniques d'aquestes etapes de preparació de la Caminada. Esperem que els nostres comentaris us resultin útils per preparar-la i recordeu que a l'apartat Recorregut disposeu del track de la Caminada per si us el voleu descarregar.

Ens veiem el proper 20 de maig!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada