dilluns, 11 d’abril de 2016

Tercer tram de la Caminada: De Terrassa a Monistrol de Montserrat

El passat divendres dia 8 d'abril i com vau poder seguir a través dels nostres comptes de Twitter i Instagram la Comissió Organitzadora es va tornar a posar les botes de caminar per fer la preparació del tercer i penúltim tram de la Caminada, comprès entre Terrassa i Monistrol de Montserrat. Un total de quasi 21 quilòmetres que ens van portar als peus de la Muntanya de Montserrat.

A diferència d'altres trams, avui acumularem més desnivell negatiu que positiu, cosa que el dia de la Caminada segurament les nostres cames agrairan, tot i que algun dels trams de pujada ens han sorprès pel seu grau d'exigència (que no duresa), sobretot si tenim en compte que aquell dia ja farà moltes hores que caminarem.

Als pocs minuts de començar abandonem Terrassa per dirigir-nos al nucli de Sant Miquel de Gonteres que abandonem per un caminet amagat que ens porta a un bosc que gràcies a la pluja d'aquella mateixa nit presentava un aspecte força diferent del que havíem vist altres dies. Travessem el bosc salvant alguns obstacles inesperats com els de la fotografia i després de fer un petit tram de pujada arribem a... Mireu, això ens ho guardem com a sorpresa i el dia de la Caminada la desvetllem tots plegats.
Un arbre caigut ens obliga a fer una mica de "limbo" per poder continuar el nostre camí
De Sant Miquel de Gonteres a la urbanització de Can Corbera (Viladecavalls) haurem de caminar per un petit tram de la carretera B-245, fins arribar a la urbanització de Can Corbera. En aquest tram serà molt convenient fer-nos visibles, així que les armilles reflectants jugaran un paper molt important. Abandonem la carretera per entrar a la urbanització, on ens espera un tram de pujada per una carretera on ens topem amb l'anomenada Pedra Degollada, un monument prehistòric. Aprofiteu per veure'l aquí perquè el dia de la Caminada,de matinada, resultarà més difícil.

La Pedra Degollada
La carretera ens porta fins les portes (mai millor dit) de l'edifici anomenat Can Boixeres on, desafortunadament, no podrem aturar-nos a fer un avituallament aquell dia. I per problemes d'espai ja us podem assegurar que no serà.
L'antic edifici de Can Boixeres
Poc després de deixar Can Boixeres a un costat arriba el tram segurament més dur fins al moment. Són 700 metres de desnivell que ens porten fins a l'anomenat Cim Margarit. Serà un tros complicadet tenint en compte els quilòmetres acumulats, però us assegurem que l'esforç pagarà la pena. A partir d'aquí ens esperen 12 quilòmetres de descens fins arribar a Monistrol, cosa que de segur les nostres cames es agrairan.
El tram de pujada fins al Cim Margarit, l'últim obstacle fins a Monistrol
Després d'evitar la pluja tot i tenir la companyia d'uns núvols amenaçadors, comencem el nostre descens i trobem al nostre davant la imatge del Massís de Montserrat, prova evident que la fi del nostre trajecte està arribant a la seva fi, tot i que encara ens queda travessar Vacarisses, un poble format per diverses urbanitzacions que sembla que no s'acabin mai. Serà precisament a Vacarisses on farem el darrer avituallament de la Caminada, ben entrada la matinada. 
Vistes de Montserrat baixant des del Cim Margarit
Finalment i després de caminar per l'antic Camí Ral, arribem a Monistrol de Montserrat, just a tocar de Montserrat. Tan sols ens queda travessar el Llobregat (carregat d'aigua aquests dies) i agafar forces per fer la pujada final i arribar a l'Abadia de Montserrat. Però ja hem caminat prou per avui i la pujada final la deixem per un altre dia.
El Llobregat al seu pas per Monistrol

Monistrol de Montserrat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada